неділя, 4 жовтня 2020 р.

Завдання для 11-В з географії, урок 05.10.20

Параграф №4 опрацювати.

ст. 23 переписати в зошити визначення з рубрики "Запам'ятайте".

Виконати практичну роботу №2:

1) На аркуші А4 на пів сторінки роздрукувати транспортну мережу м. Вінниця.

2) На цьому ж аркуші виконати всі завдання практичної роботи.

3) Вклеїти аркуш в зошит.


Опорний конспект:

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН. Найважливіший документ у сфері містобудування, який визначає розвиток міста на 15-20 років, зокрема напрями розвитку, планування, забудови й іншого використання території населеного пункту, називають генеральним планом.


Генеральний план установлює напрями територіального розвитку населеного пункту, призначення й будівельне зонування території, містить рішення щодо розташування важливих об'єктів, організації вулично-дорожньої мережі й дорожнього руху, благоустрою території, її захисту від небезпечних природних процесів. Генеральний план населеного пункту затверджують органи місцевого самоврядування. Це головний документ просторового його розвитку.



 

Якщо подивитися з висоти пташиного польоту на забудовану територію, то можна побачити ділянки озеленення, штучні й природні водойми, елементи благоустрою, малі архітектурні форми. Усі ці об'єкти позначають спеціальними знаками на кресленнях генерального плану. Також на генеральному плані фіксують відстань між проектованими будівлями, їх виготовляють в умовній системі координат (горизонтальну й вертикальну прив'язку до існуючих і зафіксованих на місцевості спеціальних точок геодезичної мережі).


У масштабі 1:5000 складають генеральні плани й проекти великих і середніх міст, схеми розміщення в них житлових і промислових кварталів. Вони є основою для складання топографічних і спеціалізованих планів і карт більш дрібного масштабу.


Генеральні плани малих міст, селищ міського типу й сільських населених пунктів створюють у масштабі 1:2000. Плани такого масштабу використовують для ведення лісового господарства, проектування автомобільних доріг, залізниць, трубопроводів, переходів через великі річки тощо.


Топографічні плани, що виконані в масштабі 1:1000, призначені для складання проектів одноповерхової забудови й озеленення територій.


Популярними серед туристів є зручні наочні панорамні плани та схеми в перспективному виконанні.


Нині плани міст України, як і інші картографічні твори, створюють в електронному вигляді.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання для 7-В, 7-Г з географії, урок 11.02.22

Параграф №38 опрацювати. Практичну роботу №9 продовжити. Перегляньте опорний конспект у вигляді відео: https://www.youtube.com/watch?v=mSO5N...